Intervju med Stefan Mildaeus, cupansvarig Laxacupen


Idag har vi valt att göra en intervju med Laxacupens cupansvarig, nämligen Stefan Mildaeus för höra lite om cupen.

När startades Laxacupen i Halmstad?

– 1980

Hur många deltagande lag har ni samt hur många planer spelar ni på?

– Cirka 200 lag är anmälda i år. Vi använder oss av 19 planer på Sannarpsfältet, Halmstad Arena.

Du är cupansvarig för Laxacupen, hur kommer det sig att du valt att vara cupansvarig?

– Jag är ungdomsansvarig i Halmstad BK och det ingår i min anställning att vara turneringsansvarig för Laxacupen. Känns både roligt och naturligt då det finns en koppling till ungdomssidan.

Hur skulle du vilja beskriva Laxacupen i Halmstad 2017?

– En återkommande fotbollsfest vecka 30 varje sommar för ungdomar mellan 11 och 16 år. Turneringen pågår i fyra dagar, torsdag till söndag och har cirka 7000 besökare varje dag.

Har ni haft några långväga gäster genom åren eller det är enbart svenska lag som söker sig till Laxacupen?

– Turneringen har haft nordiska lag på besök, men vårt fokus ligger i första hand på att växa mer nationellt. Vi ökar med några lag varje år så det ser positivt ut för framtiden.

Under detta året deltar hela 52 skånska lag, brukar ni ha många deltagande lag från Skåne?

– Skåne är det distrikt som kommer med flest lag. Geografiskt nära är säkerligen en av anledningarna, men jag vet också att det pratas positivt om cupen i landets sydligaste landskap. Det ser vi på vår utvärdering vi gör efteråt.

Vi tackar Stefan Mildaeus för intervjun och önskar honom stort lycka till som ungdomsansvarig och inte minst under Laxacupen.

Under turneringens första dag (torsdag) så tog jag (Henrik) mig 12 mil upp i landet för att besöka denna sommarfest i Halmstad. Laxacupen var verkligen en trevlig tillställning där man samlar så många planer på samma ställe. Fick bevittna en hel del bra matcher och fick dessutom en otroligt bra känsla över denna cupen. Rekommenderar er starkt en tur till Laxacupen i Halmstad!


Lämna en kommentar