Jon Jönsson, en skånepåg i IF Elfsborg med tre SM-guld på meritlistan

7A289CFE-E2E2-4005-A19F-2740CF8A24F9.jpegNamn: Jon Jönsson

Ålder: 35

Klubbar: IFK Hässleholm, Tottenham Hotspur, Malmö FF, Landskrona BoIS, Malmö FF, IF Elfsborg, Toulouse FC, Brøndby IF, IF Elfsborg.

U-landskamper: 27 st

J-landskamper: 18 st

P-landskamper: 15 st

A-landskamper: 0 (förutom ett par i Sydafrikaturnén).

Tröjnr: nr.6

Position: Mittback

Favoritklubb: Tottenham Hotspurs

Favoritspelare: Paolo Maldini

Styrkor som spelare: Det får andra bedöma 😊 (enligt undertecknad så är det fysiken, huvudspelet, spelförståelse och bra skott).

Du började din karriär i IFK Hässleholm och kom upp tidigt till A-truppen, hur kändes det som 15-16 åring att spela med de stora grabbarna?

Svar: Det var stort och något jag var otroligt stolt över. Det var ett bra IFK Hässleholm i division 1 (på den tiden så fanns inte superettan, div 1 var näst högsta serien). Jag var nog lite nervös första gången men det släppte fort vill jag minnas.

Så småningom blev du såld till Tottenham och var ungdomsproffs. Vad lärde du dig utav det om man ser på den sociala biten? Vad kan du tipsa våra unga följare om när man är ungdomsproffs?

Svar: Det stämmer, jag blev såld på ett 4 års kontrakt. Den sociala biten var tuff. Man måste tro på sig själv och våga ta stor plats.

På Söndag så kommer du troligtvis att spela din största match i karriären, mot Hässleholms IF i Svenskacupen 😉. Hur känns det att komma ”hem” till stan igen och spela match?

Svar: Ja den är med där uppe i toppen 😊Det ska bli kul och såklart lite speciellt att spela på ”hemmaplan” efter så många år borta.

Har du koll på motståndarlaget och deras spelare?

Svar: Nej inte så bra. Läst om en duktig striker (förmodar att det är Joel Wedenell som Jon syftar på då han gjorde ett hat-trick mot Trelleborgs FF i förra omgången). De har säkert många talangfulla spelare som vi måste se upp med.

Till sist så kommer en fråga som jag inte kan undvika att ställa… blir det någon avrundning i moderklubben IFK Hässleholm?

Svar: Nej jag tror inte det kommer att hända. Jag stannar nog här uppe efter karriären. Men det hade varit kul. Jag älskar verkligen min moderklubb.

En liten parantes i det hela är att när Jon gick till Tottenham så fick IFK Hlm låna in två spelare från Spurs, den en var en back som heter Antony Thelwell, en bollskicklig back som numera håller till i league Two och den andre var en 2 meters kille som mest fick nöta bänk i IFK Hlm, idag så har han spelat ett X antal landskamper för det engelska landslaget, han har hunnit representerat bl.a Liverpool, Aston Villa, Portsmouth, Tottenham (igen) och nu så finner man honom i Stoke. Vem är då denna gängliga spelare? Jo, det är ingen annan än Peter Crouch him self!

Vi ses i det gröna! – Andreas B.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s