Benjamin 15 år, talangen som debuterade i division 3 redan som 14-åring…

benjamin
Namn: Benjamin Valentin Ekstrand
Ålder: 15, född 2003
Position: Vänstermittfältare
Klubb: Kågeröds BOIF
Tröjnummer: 8
Favoritklubb: Real Madrid
Favoritspelare: Cristiano Ronaldo
Instagramprofil: @ekstrandbenjamin
Du provtränar just nu med Landskrona BoIS, hur går det för dig där? 
Det stämmer, jag gjorde min provträning nu i Onsdags. En träning som var väl uppstyrd med mycket 110% vilket jag vill att det alltid ska vara på fotbollsplanen. Träningen gick bra för att vara första gången med ett elitlag, Jag hängde med bra i tempot och det kändes bra. Jag blev kontaktad av tränaren och han undrade om det fanns intresse för att eventuellt spela träningsmatch redan nu på Onsdag så det känns bra.
Är det första gången som du provtränar med ett annat lag?
Det är faktiskt inte första gången jag provtränar för ett annat lag, bara för ett litet tag sedan var jag i Svalövs BK U15 och testade på ett spel som är på en lite högre ungdomsnivå än den nivå jag spelar på i Kågeröds P02. Jag tränade tre träningar med Svalöv och allt gick som förväntat. De startade sedan ett J-lag och då valde jag  även att testa på hur spelet i Landskrona var.
Du har även hunnit med att spela med Ert seniorlag i division 3. Berätta lite om det. Hur gammal var du då? hur mycket fick du spela? 
Det stämmer bra det också! Jag debuterade som 14 åring i division 3 år 2017. Det var en hemmamatch mot Laholms FK där jag kom in i 71:a matchminuten. Ca 150 åskådare var på plats och såg mig debutera, en fantastik upplevelse som jag kommer minnas hela livet. Jag spelade tre matcher som 14 åring i division 3 varav en från start. Jag startade i bortamatchen mot Snöstorp/Nyhem FF och blev utbytt i halvlek. Den tredje matchen var mot Stafsinge IF och där kom jag in i den 67:e matchminuten. Speltiden är något jag är nöjd, tacksam och stolt över.
Ska Ni vara med i någon cup inom det närmsta? 
Vi ska vara med i Svalövscupen där vi ställer upp med ett Juniorlag. Cupen äger rum fredagen den 16:e och det är en turnering som jag ser fram emot. Jag hoppas att så många som kan vara på plats är på plats.
Om Du fick spela i vilket lag som helst, vilket skulle du välja då och varför just det laget? 
Man har ju såklart drömmen om att spela i landslaget och i en storklubb någonstans ute i världen. Att kunna vara en förebild för andra och att folk ser upp till mig så som jag ser upp till min favoritspelare. Svårt att välja ett lag, men då skulle jag väl säga Real Madrid eller Juventus. Inom svensk fotboll skulle jag säga Helsingborgs IF som är mitt favoritlag när det kommer till fotbollen i Sverige.
Tack för att Du ville medverka i intervjun! Lycka nu till med provträningen och så klart med fotbollen i helhet!
Tack själva, har varit roligt att få möjligheten att berätta lite om min fotboll. Det är trots allt något som betyder mycket för mig och något jag vill se mig själv göra i framtiden. Jag vill även tacka alla dom som tror på mig. Ta hand om er!
5 snabba:
Mål eller assist?
Uddamålsseger eller storseger?
Konstgräs eller naturgräs?
Cupseger eller serieseger?
Hemmamatch eller bortamatch?
Åter igen så ser vi att det finns talang och en stor vilja att bli något inom fotbollen! Att vara med från start i ett division 3 lag som 14-åring är imponerande måste jag säga! Själv så var jag 15 år och var med i en och annan match från start i i Hässleholms IF när dom spelade i division 4, men jag får ju säga att jag har hittat min överman.
Landskrona Bois trillade ju ner från Superettan i år. Kanske är det Benjamin Valentin Ekstrand som spelar upp laget till Superettan igen inom en snar framtid? Det återstår att se.
Ses i det gröna! – Andreas B.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s