Helsingborg-Köpenhamn-Östersund, på en enkelbiljett…

bellman
Namn: Henrik Bellman
Ålder: 19 år
Position: Mittfältare
Klubb: Östersunds FK
Ungdomslandslag: U – 15,16, 17, 18 och 19
Favoritklubb: Manchester United
Favoritspelare: Luka Modric
Instagramprofil: henrikbellman10
Helsingborg, Köpenhamn coh nu upp till kalla Östersund. Det är inga dåliga lag det! Hur känns det? 
”-Otroligt positivt. Jag får arbeta i lugn och ro där huvudfokus ligger på individuell spelarutveckling, samtidigt som en detaljerad plan för framtiden finns som trygghet.”
Hur och när blev du upptäckt av dessa lag?
”-Jag har nu i efterhand fått reda på att FCK följde mig ett bra tag innan man kom med ett konkret förslag, men att en av deras talangscouter såg mig för första gången i en turnering i Örebro med Helsingborgs IF. Gällande ÖFK så har jag faktiskt sämre koll. Processen från intresse till påskrivet avtal var rätt kort, där Allsvenskan redan hade startat upp igen efter VM, vilket påskyndade förhandlingarna en aning.”
Du har trots din ålder redan hunnit med att prova på både att spela utomlands, i svenska topplag och med Sveriges ungdomslandslag. Vad har du tagit med dig på den resan som Du kan dela med dig till våra yngre följare som vill göra den resan? Några tips på vad man kan tänka på.
”-Jag har framförallt fått uppleva väldigt många saker och i princip bockat av allt du kan göra som ungdomsspelare. Det har gett mig en bra och stabil grund erfarenhetsmässigt, som jag nu kan bygga vidare på och även dela med mig av. Ge dig själv dem bästa förutsättningarna, ha en regelbunden och objektiv utvärdering av dina prestationer samt jobba med positiva visionsbilder. Det är mina bästa tips.”
Förmodar att Du har spelat med några duktiga spelare men vem är den bästa du har spelat med?
”-Den är lite knepig då definitionen av en bra fotbollsspelare kan se lite olika ut, men jag skulle nog säga antingen Viktor Fischer eller Saman Ghoddos.”
Om du skulle få välja mellan att spela Fotbolls-EM eller Pojkfotboll i Skåne Cup, vilket skulle du då välja? 😉 

”-Den är omöjlig att välja mellan!”

Vi tackar Henrik Bellman för intervjun och önskar honom ett stort Lycka till uppe i Östersund! Tänk att vara 19 bast och redan ha hunnit spela i ett av Sveriges bästa klubblag och sedan bli scoutad av självaste FC Köpenhamn! Och inte nog med det,  sedan ansluta till förra årets knallskott i Allsvenskan och i Europacupen… Senast jag gjorde en liknande resa var nog när jag spelade FIFA18! 

Vi ses i det gröna! – Andreas B.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s