Intervju med Baldur Helgason, LB07 P05

IMG_0398

Idag har vi fått tag i en av kuggarna i LB07 P05 laget som gick och vann GAIS Open i november och nyligen vann LF Cup i Växjö. Vi pratar om backen, Baldur Helgason.

Beskriv dig själv som spelare

– Mina starka sidor är min passningsfot, min spelförståelse, min snabbhet och min kyla med bollen. Jag spelar som mittback och gillar att styra i backlinjen och starta anfall.

Nyligen vinnare i LF Cup, hur kändes det?

– Vi i laget har jobbat väldigt hårt på träningarna för att gå hela vägen i turneringar. Därför känns det otroligt roligt att ha tagit hem vinsten. Det finns många vinnarskallar i laget och trots motgång i semifinalen när vi låg under med 0-2 i halvlek tappade vi aldrig huvuduet, fortsätte spela vårt spel och vann till slut i sista sekunden 4-3.

Ni avslutade förra säsongen med vinna guld i GAIS Open, hur var cupen och hur var känslan att vinna?

– Det var många tuffa och roliga matcher vilket gjorde att känslan efter att ha vunnit cupen var extra skön. Denna vinsten har gjort att laget har fått bra självförtoende och vi tror alltid att vi kan vinna.

Ni har under seriespelet mött äldre killar, hur har det varit?

– Det har varit otroligt lärorikt. Då kunde vi börja att spela 11 manna fotboll, som jag tycker att är mycket roligare än 7 manna. Det blir mera taktiskt spel. Vi möter även killar som är större och mera fysiska i sitt spel. Man fick lära sig hantera situationer med mindre tid och yta. Denna erfarenheten har sedan hjälpt oss mycket när vi möter jämnåriga.

Vi hittar dig i LF Cup All-Star Team och ”Bästa spelare” i finalen, hur var det?

-Det var väldigt bra för självförtroendet. Att imponera på andra är också en skön känsla. Man får en bekräftelse på att man gör bra saker på plan vilket känns skönt.

Vilka tips skulle du vilja ge spelare som vill utvecklas?

– Jobba hårt på träningar. Jag brukar inbilla mig/föreställa mig att varje övning man gör på en träning är som en match situation så att man gör den i bra tempo. Man måste också våga göra misstag. Det är inte hela världen om man gör misstag och man  lär sig mycket av dem.

5 snabba:

Mål eller Assist

Uddamålsseger eller Storseger

Konstgräs eller Naturgräs

Cupseger eller Serieseger

Hemmamatch eller Bortamatch

Vi tackar Baldur för intervjun och hoppas han får ett bra år med LB07 P05s enormt talangfulla lag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s