Svaneskolan – Skol-SM, Hemrex Football Cup, IFK Göteborg Invitational

Svaneskolan

I torsdags spelades det lite Skol-SM i fotboll på vissa utvalda ställen i Skåne, ett lag som tagit kontakt med oss är Svaneskolans lag från Lund. Deras årskurs 9 spelade på Harlyckans IP i Helsingborg där man stötte på Helsingborgsskolorna, Petersvensskolan och Elinebergsskolan.

Svaneskolans lag bestod av:

Albin Tornqvist, Lunds BK

Bruno Aguilera, Lunds BK

Colin Andersson, Lunds BK

Emil Fridh, Lunds BK

Emil Norman Persson

Eron Mucolli, Lunds BK

Oskar Kaspersson, Lunds BK

Oliver Kristensson, Lunds BK

Liam Henning Paulsson, Lunds BK

Theo Morales, Lunds BK

Makun Hamawand, Lunds SK

Lass Hamawand, Lunds SK

Elliot Rämmal, GIF Nike

Robin Kolnby, BK Höllviken

Jacques Olsson, Dalby GIF

Stefan Drljaca, Landskrona BoIS

 

Hela truppen går på Idrottsprofilen på Svaneskolan där de tränar 2 gånger i veckan utöver sina vanliga träningar med sitt egna klubblag.

Vi fick några ord från lagkaptenen och ytterforwarden Robin Kolnby som till vardags spelar i BK Höllviken om deras två matcher!

Svaneskolan – Petersvensskolan 9-0

”Första matchen mot Petersvens där förväntade vi oss ett starkt motstånd och vi gick ut med inställningen att verkligen kriga. Jag märkte redan från början att alla var sjukt taggade och vi får då en bra start där det står 7-0 efter cirka 20 minuter och då tappar vi lite fokus. I halvlek står det 8-0 till oss. Andra halvlek går vi ut för spela ut tiden och matchen slutar med en 9-0 vinst.”

Svaneskolan – Elineberg 3-2

”Andra matchen mot Elineberg visste vi att det skulle bli mycket tuffare för de hade också vunnit mot Petersven med hyfsat stora siffror. Vi kör exakt samma spelsätt som mot Petersven. Vi är lite sega i benen sen förra matchen men lyckas göra ett tidigt mål och vi behöver en poäng för att gå vidare (med hjälp av målskillnad) och det är ganska jämnt. I halvlek leder vi med 2-1, de reducerar till 2-2 men vi avslutar snyggt och vinner med 3-2.”

Efter två vinster är därmed Svaneskolan klara för vidare spel i SM och för tillfället är det inte klart vart och när nästa omgång blir. Men självklart så önskar vi Svaneskolan stort lycka till framöver!


Hemrex

Snart beger vi oss till Ystad och Sandskogens IP för beskåda riktiga toppmatcher i P13 klassen när Ystads IF FF bjuder in Malmö FF, Halmstads BK och danska topplaget Lyngby till en träningsturnering (Hemrex Football Cup). Här kommer lite info om lagen som vi känner till sedan tidigare.

Ystads IF FF

Har några fantastiska klasspelare, bland annat mittfältsmotorn Lukas Björklund som är en riktig spelfördelare och viktig kugge i laget. Samt ett kollektiv som jobbar oerhört hårt för varandra! Tog sig hela vägen till semifinal i Eskilscupen där man åkte ut på straffar mot Kalmar FF vilket i mina ögon var väldigt oförtjänt. Tog sig hela vägen till final i IFÖ cup med där Kristianstads FC blev ett nummer för stora. Men Ystads kollektiv höger vi på Pojkfotboll i Skåne en stor hand för!

Malmö FF

Malmö är som i alla åldrar väldigt kompletta, har riktigt hög klass på alla positioner vilket man visat vid ett antal tillfälle. Fick äran att se dessa spela SM i Lomma i somras där man lirar en riktigt fin fotboll. De har fart på bollen och är farliga både i omställningsfas och i uppställd fas. Avslutade SM med ett silver efter finalförlust mot IF Brommapojkarna.

Halmstads BK

Ett lag som jag ärligt talat har ganska dålig koll på! Såg de i IFÖ cup där de spelade bra, även här ett bra spelande lag som är bra på spelvändningar. Kollar man på lagets prestationer så har man spelat en hel del inbjudningsturneringar, bland annat Nacka Invitational där man lyckades ta silver i C-slutspelet efter förlust på straffar mot Vålerenga IF. Ska bli intressant att se anrika HBK!

Lyngby BK

Har tyvärr ingen koll alls och inte ens Google kan hjälpa mig med att få koll. Så ska bli oerhört intressant att följa och se hur bra den danska toppklubben är!

Första matcherna går 10.30, andra 13.15 och sista 15.00. Fantastiskt roligt intiativ av Ystads IF FF tillsammans med turneringens sponsorer!


IFK Göteborg Inviational

Igår började turneringen IFK Göteborg Invitational där bland annat Helsingborgs IF P03 och Melvin Alm spelar. Man inledde första matchen mot grekiska PAOK i en match som PAOK för utan att skapa några farligheter förrän i slutet av matchen. Helsingborgs IF står för en försvarsmässigt bra match! Matchen slutar alltså 0-0. Idag väntar match mot Brøndby IF (09.00) och Vålerenga IF (12.00) och matchen mellan Brøndby och Vålerenga slutade också 0-0.

En annan skånsk spelare som är på turneringen är Elias Olsson som till vardags tillhör Husie IF men är just nu utlånad till IFK Göteborg. Laget vann första matchen med 2-1 mot danska Aalborg. IFK Göteborg spelar i dagens matcher mot SK Brann (11.00) och Rangers FC (14.00) som spelade 1-1 mot varandra i sin första omgång.

Vi vill önska Helsingborgs IF, Melvin Alm och Elias Olsson ett stort lycka till i dagens matcher!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s